23 juli 2016
14:00

KB Karlskoga FF

KB Karlskoga FF hemma 5-0

Höstpremiär mot Karlskoga och man var överlag nyfiken på om den fina formen från våravslutningen skulle hålla i sig. Motståndarna hade även de en fin avslutning på våren och enligt tidningarna hade de stora förhoppningar på att förlänga sin förlustfria svit till fem matcher då de skulle gästa Sunne för match mot Västanvik. Ja det har stått att läsa på NWTs hemsida både en o två gånger att de skulle till Sunne för att möta oss. Känns inte som geografikunskaperna är onödigt stora hos journalisterna i öster.

Matchen startade med att lagen kände på varandra utan att skapa några stora chanser och det såg ut lite som mot Åmål att bortalaget höll bollen bättre inom laget medans vi kändes mycket spetsigare offensivt.
Detta fick vi se prov på efter 13min då Nikola S lyfter fram en fin boll bakom deras mittförsvar där Haris är först på bollen och blir i friläge neddragen bakifrån vilket gör att det inte finns nått annat för domaren än att blåsa straff. En fundering är om det inte borde varit målchansutvisning för mer fri med målisen är svårt att bli
Straffen satte Njegos som vanligt säkert.
Målet gjorde att vi nu kunde spela på ett ännu bättre sätt vilket vi fick bra bevis på framöver.

I 20: minuten var vi beredda att skriva in tvåan när Njegos ger Haris en fin boll i högerläge men tyvärr tvekar Haris lite så chansen rinner ut i sanden.
Vi spelar nu riktigt bra även om vi på vissa fötter håller i bollen lite för länge på mitten vilket gör att det riktiga flowet i spelet fattas. Vi slarvar även lite på några fasta situationer och inspel från kanten vilket man inte bör se på denna nivå.
I 28.e minuten får vi ännu ett kanonläge när Micke får bollen i vänsterläge men skottet blir mindre lyckat o rullar utanför.
Efter att ytterligare några skapliga lägen missats blev man lite frustrerad på sidan för ettmålsledning är inte mycket att hänga upp i julgranen och Karlskoga skapade smålägen på sina fasta situationer vilket gjorde oss nervösa.

Till slut kom dock det mycket rättvisa andramålet efter ett fantastiskt anfall där Nikola S hittar Nikola V centralt och han hittar ut med en fin boll till framstormande Branco på kanten. Branco drar en spelare innan han slår ett perfekt inlägg som Haris möter med huvudet och styr bollen tillbaka mot första stolpen som målvakten nyss lämnat. "Klassavslut"
Jublet över detta vackra mål hann knappt lägga sig när vi fick en hörna efter 42min.
Då Robin inte kände sig i form att gå upp på hörnorna fanns han inte framför mål vilket var ett bra beslut.
Hörnan slogs undan upp i plan där Robin var först på plats och då han inte såg något bra passalternativ tog han saken i egna händer och smällde till bollen.
Detta blev nog hans livs träff för från ca 30meter flög bollen som en projektil upp i målvaktens högra kryss och årets mål var ett faktum.
I slutminuten fick de en hörna som skapade deras största chans hitills i matchen men vi var på rätt plats och skotten kunde blockas.
Även om de hade några lägen var 3-0 rättvist då även vi hade en del lägen förutom målen och detta borde kännas bekvämt men med minne av nån vårmatch tog vi inte ut nån seger i förskott.

Sett till spelet från start i andra kändes det som att vi inte backade hem utan ville utnyttja vårt fina spel till fler mål vilket gjorde att vi fortsatte ha ett bra grepp om matchen från start av halvleken.
Detta gav oss många fina lägen som ex:
I 50:e minuten när Mohammed slår ett fint inlägg som Haris suveränt tar ner o vänder bort sin försvarare i samma moment men tyvärr är skottet än en gång lite missriktat o går utanför.
I 54:e min är firma Mohammed /Haris framme igen när Micke hittar Mohammed som söker vägg me Haris och det är bara decimetern ifrån att Mohammed får friläge.

Karlskoga har inte mycket offensivt att hota med men i den 59:e minuten bränner det till ordentligt och det är naturligtvis efter en fast situation vilket var det de kunde oroa oss med. Efter en hörna blir det lite kalabalik med en skottchans som Goran på ett fantastiskt sätt stoppar med bröstet nära mållinjen.
Vi svarar på det genom en kontring på en frispark någon minut senare som hamnar hos Micke på vänsterkanten. Han slår ett hårt inlägg som målisen fumlar med men tyvärr finns ingen Vaifare som löpt på mål när bollen ligger lös.
I 72.a minuten har vi ett jätteläge när vi kommer tre mot två med Njegos vid bollen och han väljer till slut att passa till höger till Nikola som får skottläge i högerläge men skottet i gaveln. Haris hade dock ett klart bättre läge till vänster i ett tidigare skede.
Minuten senare får Karlskoga sin sista chans att komma in i matchen o den var inte liten då de får bollen i fritt läge några meter framför mål men på nått sätt fumlar spelaren till det så Robin hinner fram o störa såpass att chansen försvinner.

Några minuter senare kan vi till slut döda matchen helt när matchens lirare Mohammed kan sätta fyran efter att kallt tagit emot en retur på ett hårt Mickeskott och placerat in bollen med vänstern i målisens högra hörn.
Målet kom efter ett bra anfall där vi satte hård press på deras försvar vilket de inte kunde reda ut.
Nu blev det en skön sistakvart där vi kunde njuta av spelet utan nervositet och i 81:a minuten kunde så seriens troligen bäste anfallare sätta sitt andra mål i matchen.
Vi har ett bra anfall där Micke möter upp o får bollen innan han vänder upp mitt på deras planhalva.
Han vänder upp o lyfter fram en boll mot Haris o när det vankas fina lägen i straffområdet är Haris oftast klinisk vilket han är även nu då han i kamp med mittback tar med sig bollen o rundar målisen innan bollen lyfts imål.

Detta innebar att vi kunde inkassera en fantastisk 5-0 seger i höstupptakten mot ett lag som räknas till topplagen och vår fina form från sista halvan av vårsäsongen verkar hålla i sig. Faktum är att med 11 man på plan hela matchen har vi bara förlorat en match och det var mot Nordvärmland där vin också borde fått med nån poäng.
Att vi vänt våra tveksamma resultat i början till poänggivande spel beror på att försvarsspelet nu funkar fantastiskt bra och med den grunden är vi svårtuggade då vår offensiva styrka är o har varit enorm.

Matchfakta: 5-0 (3-0)

1-0 13min Njegos straff Säker straff efter att Njegos blivit nerdragen.
2-0 39min Haris (Brano) Perfekt placerad nick på härligt Brancoinlägg efter mönsteranfall
3-0 42min Robin Kanonskott fr ca 30met i kysset på boll som kom ut efter hörna.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
68min Haris varning i vanlig nickduell men mycket tjat fr bänken påverkade troligen
4-0 76min Mohammed Behärskat avslut på mvretur efter bra skott av Micke
77min Robin varning Hands som stoppade anfall
5-0 81min Haris (Micke) Micke lyfter fram en boll som haris tar ner o drar mv innan bollen rullas in.
82min Marco in Mohammed ut
83min Fredrik in Nikola S ut
87min Nenad in Haris ut